Farlgt at rejse ?

Er det farligt at rejse ?

Selvfølgelig er det farligt at rejse. Og det skal det også være. Det er farligt at leve! Hvis man vil vide sig sikker skal man spænde cykelhjelmen, låse sine døre og blive hjemme.

Når man spørger sig dybere ind i dette spørgsmål, findes der en del bedre svar end det givne. Al kækhed tilside.

De fleste der har rejst, har før eller siden oplevet at blive bestjålet, snydt eller på anden led franarret sine ejendele. Det er aldrig behageligt, men det er sjældent at det er egenligt farligt, hvis blot man reagerer fornuftigt.

Sådan som vi rejser, har vi for det meste alle vores ejendele på eller umiddelbart omkring os. Selvom alle vores ting er vigtige, for vi slæber ikke på unødvendig baggage, er nogle ting alligevel vigtigere end andre. Pas, penge og kreditkort. Men ingen af disse ting er uerstattelige, og vi ville aldrig opfordre til at man forsvarer dem med sin krop.

Og så når vi lige det stik dybere. Egentlig farlig er en situation vel først når den truer vores fysiske integritet. Og så bliver spørgsmålet om vi er mere truede når vi rejser.

At rejse betyder at bevæge sig væk fra det velkendte, ind i det ukendte, ud af sin "comfort zone". I denne tilstand er vi naturligt mere på vagt. Vores sanser er højspændte, vores sprogligt kulturelle bevidsthed er på overarbejde. Det kan være udmattende, og der kan opstå decideret frygt.

Men der sker også noget andet. Når vi overvinder vores frygt og kaster os ud i eventyret, erobrer vi mere af livet. Vores mod vokser og vi opdager noget vigtigt. Vi opdager at vi kan!

Vores mulighedsrum udvides og i stedet for at lukke os inde i trygge rammer, bliver vi i stand til at besøge verden. Vi mærker hvordan vi er rykket helt frem i os selv, vi er med der hvor det sker, og vi bliver pludseligt fri til at gå ned ad stier der tidligere virkede dunkle og måske ligefrem - farlige.

Afhængig af hvor man rejser hen er der selvfølgelig reelle farer man skal forholde sig til. Det kan være spændende sygdomme, forurenet drikkevand, giftige slanger eller høje kriminalitetsrater. Man skal selvfølgelig orientere sig om disse ting og tage sine forholdsregler. At øve sit mod betyder ikke, at være ufornuftig.

Så ja, det er farligt at rejse, men dumt at lade være.


Hvad tænker du om at rejse. Er der mon noget vi har overset ?

Skriv en kommentar her. Vi vil meget gerne høre om dine tanker!

Har du spørgsmål ?

Du kan ringe til os på 6133 6670 eller skrive en besked med det samme.

Skriv nu